Kaine Kärbes ja Kõhuvabohu võitsid, läänevirulased märgatute hulka ei mahtunud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaine Kärbes OÜ tegeleb majutuse ja toitlustusega, ettevõtte on registreeritud Harjumaale Kuusalu valda. Kuvatõmmis pärineb nende Facebooki kontolt.
Kaine Kärbes OÜ tegeleb majutuse ja toitlustusega, ettevõtte on registreeritud Harjumaale Kuusalu valda. Kuvatõmmis pärineb nende Facebooki kontolt. Foto: Internet

Emakeele Selts ja keeleamet korraldasid kuuendat korda võistluse, et tunnustada ilusate eestikeelsete nimedega firmasid. 

Võistluse "Ehe Eesti − Eesti ettevõttele eesti nimi” tänavused võitjad on Leivik õpilasfirma kategoorias, ühetähejutud.ee rahvusdomeeninime kategoorias, Kõhuvabohu OÜ aasta uustulnuka kategoorias, Kaine Kärbes OÜ teenindusettevõtte kategoorias, Ilmavald OÜ tootmisettevõtte kategoorias ning OÜ Mõttemaru haridus- ja kultuuriasutuse kategoorias, edastas haridus- ja teadusministeerium.

Äramärgitute hulgast leiab veel sellised toredad nimed nagu näiteks Kriksadull OÜ, Stiilne Salk OÜ, Traageldaja OÜ, Sokisahtel OÜ, Ühetähejutud OÜ jne. Kahjuks polnud sel korral võitjate või äramärgitute hulgas ühtegi Lääne-Virumaal registreeritud ettevõtet.

"Nimega tahetakse ju saavutada korraga mitut eesmärki: anda lühikokkuvõte tegevusest, suunata see sihtrühmale, olla heakõlaline, ühtlasi meeldejääv ja hõlpsasti kasutatav," ütles žürii liige, eesti keele instituudi juhtivkeelekorraldaja Peeter Päll. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles