Väike-Maarja vald on koroonasse nakatumiste poolest riigis esikohal

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus oli nõus, et sageli ei saa vaktsineeritud inimene isegi aru, et on nakatunud, see selgub alles testimisel.
Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus oli nõus, et sageli ei saa vaktsineeritud inimene isegi aru, et on nakatunud, see selgub alles testimisel. Foto: Matti Kämärä

"Täna oleme veel esirinnas, aga ma arvan, et kogu Põhja-Eesti on nädala pärast samade arvude juures," ütles vallavanem Indrek Kesküla, rääkides kurvast statistikast, mille kohaselt on tema juhitav Väike-Maarja vald COVID-19-sse nakatumiste poolest Eestis kõrgeima näitajaga.

Vallavanema sõnul on Väike-Maarja vallas praegu 84 nakatunut, mis jääb siiski alla eelmise kevade seisule – mullu kevadel küündis nakkuse saanute arv 112-ni. "Iga inimene saab ise otsustada, kuidas kontakte vähendada ja oma igapäevaseid tegemisi korraldada, et võõrastega kokkupuudet vältida. See on ainuke toimiv meetod," rääkis vallavanem üle teada-tuntud jutu ning sportliku inimesena soovitas tegeleda välispordiga ja kasutada palju väljas liikumise võimalusi.

Kesküla ütles, et osa Väike-Maarja vallavalitsuse liikmeid viibivad soovituslikus kodukontoris, lisades, et vallamaja on küll avatud, aga oma tulekust võiks ette teatada. Üle poolte ametnikest jätkab siiski tavapärast tööd, sest kõigile lihtsalt ei sobi kodukontor. Ühtlasi kinnitas Indrek Kesküla infot, et kahes valla koolis, Rakkes ja Simunas, on nakatumiskolded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles