Lääne-Virumaa on valimisaktiivsuse poolest tugevamate seas

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Valimised 2021.
Valimised 2021. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna kella 12.30 seisuga oli üle Eesti valimas käinud 44% valimisõiguslikest inimestest. Lääne-Virumaa liigitub valimisaktiivsuse poolest pigem pingerea ülemisse poolde.

Kõige suurem oli valimisaktiivsus kella 12.30 seisuga Hiiu maakonnas, kus oli hääletamas käinud 49,4% hääleõiguslikest inimestest, kõige väiksem on aktiivsus seni olnud Ida-Virumaal, kus on oma õigust valimas käia kasutanud 37,4% inimestest. Lääne-Virumaal on valimas käinud 42,7% valijaist.

2017. aasta kohalikel valimistel oli valimispäeva keskpäevaks valimas käinud 35,8% valijatest. 2013. aasta kohalikel valimistel oli keskpäevaks hääletanud 33,2% valijatest.

448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 20-ni õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas oma linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas. Valimisjaoskondade kohta saab rohkem infot kaardirakenduselt aadressil jsk.valimised.ee. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument. E-hääletada täna enam ei saa, kuid valijal on sellest aastast võimalik veel ka valimispäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält muuta.

Täpsema osavõtustatistika leiab siit: kov2021.valimised.ee/et/participation/index.html

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles