Galerii ⟩ Liitlased said integratsiooniõppusel jala märjaks ja käe valgeks

Copy

Keerulisel maastikul rasketehnika liigutamine, sõjaplaani pidamine ja ellu viimine ning rahvustevaheline suhtlemine nõuab pidevat drilli ja harjutamist. Umbes kuu aega tagasi Eestisse tulnud Prantsuse ja Suurbritannia NATO lahingugrupid lõpetasid laupäeval esimese suurema koostööõppuse Bold Panzer.

Veidi enam kui nädal kestnud õppuse raames mängiti keskpolügoonil läbi sadu sõjasimulatsioone. Nii tankide, jalaväe kui ka suurtükkide koosseisus. Umbes kuu aega tagasi Tapale saabunud Prantsuse ja Suurbritannia lahinguüksuste jaoks oli see esimene suurem õppus Eestis. Nädala jooksul jõudis ilm Eestis märjaks ja vihmaseks minna, mis rasketehnikaga manööverdamise järjest keerulisemaks tegi.

Reedel nägi legend ette, et prantslastest ja brittidest koosnev lahinguüksus pidi vähesele teabele põhinedes läbi murdma eestlase kaitsest ning kindlaks kellaajaks määratud punkti jõudma. "Ma arvan, et meil on eduka soorituse jaoks piisavalt ressurssi ja teavet," sõnas liitlaste lahingugrupi ülem kolonelleitnant Simon Worth reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles