Pärast valimistulemusi ⟩ Rakvere valla märksõna on asjalikkus

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere valla häältemagnetiks osutus Peep Vassiljev.
Rakvere valla häältemagnetiks osutus Peep Vassiljev. Foto: Arvet Mägi

Kui pärast valimisi istuvad nii mõnegi omavalitsuse poliitikud, kalkulaator pihus, ja arvutavad, kes kellega võiks käima hakata, siis Rakvere vallas seda pole. Valimisliit Üheskoos võttis volikogu 19 mandaadist 13.

Rakvere vallas käib isegi häälte saamine alluvussuhte järgi. Kõige enam sai hääli eelmise volikogukoosseisu esimees Peep Vassiljev (254 häält), edestades vallavanem Maido Nõlvakut 39 häälega. Kuigi peaks olema vastupidi, sest vallavanem on volikogu esimehega võrreldes rohkem pildis.

Küsimusele edu saladusest vastas Vassiljev, et tema ei laskuks persoonide tasemele. "Oleme oma valimisliiduga neljandat korda võitnud, alates 2009. aastast," ütles Vassiljev. Samuti vihjas ta asjaolule, et nüüdsetel valimistel ei jäänud ükski valimisliidus kandideerija nulli ja enamiku häälesaaki tähistab kahekohaline arv. "See on meeskonnatöö tulemus," sõnas Vassiljev. Küsimusele, kas kutsutakse võimupiruka juurde ka neli mandaati saanud EKRE või volikogus kaks kohta hõivanud Isamaa, meenutas Vassiljev eelnevaid aegu, mil Rakvere vallas pole olnud koalitsiooni ja opositsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles