1989 ⟩ Viimane veerg

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
1951. aastal käis punane kukk Simuna kiriku katuse kallal. Praegu on kirikuhoone korrastatud.
1951. aastal käis punane kukk Simuna kiriku katuse kallal. Praegu on kirikuhoone korrastatud. Foto: Arvet Mägi

Praegune Virumaa Teataja spordiajakirjanik Tauno Tihti tuli rajooni meistriks kolmikhüppes (12.40), “koduklubiks” oli tal Kadrina EPT. Muidu oli Tihti ikka sprindimees, ta ise ka ei osanud seletada, mis asjaoludel ta kolmikut hüppama sattus.

Kauplusesse Meloodia saabus müügile tõeline imevigur – õppemikroarvuti YMK. Hinnaks üsna krõbedad 700 rubla.

Linnaliinibuss nr 3 hakkas nädalavahetusel sõitma marsruudil Tõrma–Kesklinn–Kajaka–Tõrma. See Kajaka oli ilmselt praegune Ööbiku peatus ehk Linnuriik. Nädala sees käis nr 3 ikka veel Tartu tänava kaudu, sest Linnuriigi eramuid alles ehitati ja nädala sees seal inimesi eriti polnud.

Kui tänapäeval kirjutab ajakirjanik faktiveaga artikli, siis saab ta lugejatelt pragada internetis või äärmisel juhul telefonis. 1989. aasta ühes Viru Sõna numbris ilmus artiklike Simunast ja kahetsusväärsel kombel sisaldas see Simuna kiriku põlemise vale aastat. Vähemalt neli inimest käis seepeale toimetuses, Heino Ross oli isegi Lõuna-Eestist kohale sõitnud. Olgu siis siinkohal õige aasta veel kord kirja pandud: Simuna meierei korstnast lendunud sädemest sai alguse suurem põleng, mis kandus ka kiriku katusele, ja see õnnetus juhtus 1951. aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles