Rakvere linna lasteaiad kogukonna keskkonnavankrit vedamas

, Rakvere Kungla lasteaia õpetaja ja Rohelise Kooli töörühma juht
Copy
Marika Kundla.
Marika Kundla. Foto: Meelis Meilbaum

Rohelise Kooli võrgustikus osalemine pakub õppeasutusele toetavat raamistikku asutuse keskkonnategevuse süsteemseks kaardistamiseks, iseenda ja laste järjekindlaks harimiseks ning tegevuste elluviimiseks.

Seda kinnitas väga hästi sel nädalal Rakvere Rohuaia lasteaed, kes on Rakvere linna lasteaedadest pikaaegseim Rohelise Kooli võrgustiku liige ja kes nimetati meie kõigi suureks rõõmuks läinud neljapäeval keskkonnaauhindade galal Eesti keskkonnasõbralikemaks lasteaiaks. Rakvere Kungla lasteaed pälvis oma järjepideva keskkonnategevuse eest Eesti presidendilt keskkonnasõbraliku õppeasutuse märgise ehk rohelise lipu 2020. aasta kevadel.

Tampere ülikooli kasvatusteaduste professor Veli-Matti Värri kirjutab oma sel aastal eesti keelde tõlgitud raamatus “Kasvatus ökokriisi ajastul”, et maailma parandamisel on otsustav roll just nimelt koolieelsel kasvatusel. Kuna inimeste eetilisus ja vastutusvõimelisus ei ole kaasasündinud, on nende kujunemiseks vaja teadlikku kasvatust ja vastavaid kogemusi. Keskkonnateadlikkus eeldab sageli oma igapäevastes tegevustes ja valikutes kalkuleerimist ning varasemate hoiakute ümberhindamist, empaatilisust. Arvestamist sellega, kuidas mingi konkreetne valik võib mõjutada meist palju väiksemate liikide või meist palju kaugemal elavate inimeste elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles