Rakvere haiglas tuleb plaanilise ravi taastamisega veel oodata

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Kuigi nakatumiste hulk on kõikjal Eestis kahanenud, töötab Rakvere haigla koroonaosakond endiselt täis­tuuridel ja haiglaseinte vahele pole rahulikumad ajad jõudnud.
Kuigi nakatumiste hulk on kõikjal Eestis kahanenud, töötab Rakvere haigla koroonaosakond endiselt täis­tuuridel ja haiglaseinte vahele pole rahulikumad ajad jõudnud. Foto: Marianne Loorents

Kuigi koroonastatistika näitab haigestumise mõningast vähenemist, tõdevad nii Rakvere haigla juht kui ka terviseameti ida regionaalosakonna juhataja, et rõõmustada on veel vara.

Kui Kuressaare haigla teatas juba möödunud nädalal, et astutakse samme plaanilise ravi taastamise suunas, ja samu signaale on tulnud ka pealinna haiglatelt, siis Rakvere haigla juhi Ain Suurkaevu sõnul siin sellist tegevust veel plaanida ei saa. Suurkaev rääkis eile, et koroonaosakonnas on ravil 23 haiget, neist neli intensiivraviosakonnas. Kolmapäeval lisandus kaks haiget: üks tava-, teine intensiivravi saama.

Suurkaevu sõnul ongi praegu Rakvere haigla voodikohtade arv koroonaosakonnas 20 pluss neli, mis tähendab kahtkümmend tava- ja nelja intensiivravi voodikohta. Kuna Harjumaal on täheldatud nakatumiste arvu mõningast kahanemist, on Rakvere haiglal kokkulepe Lääne-Tallinna keskhaiglaga, mis hakkab nii-öelda katma seljatagust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles