Õpetajate tööandjad: enne 2013. aastat palgatõusu ei tule

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kohalike omavalitsuste ja haridus-ja teadusministeeriumi tänasel kokkusaamisel nenditi, et eelarverahad on juba ära jagatud ja see ei võimalda õpetajatel sel aastal palku tõsta.

Ühtlasi tähendab see, et haridustöötajate liidu nõudmisele tõsta õpetajate palga alammäärasid 20 protsendi võrra ei tehtud täna ühtki konkreetset vastupakkumist, isegi mitte nõutust väiksemas mahus.

«Kõik mis puudutab aastat 2012, siis ministeeriumi ja kohalike omavalitsuste summad on teada ja need ei anna võimalust 20-protsendiliseks palgatõusuks,» ütles Eesti Linnade Liidu tegevdirektor Jüri Võigemast.

Seetõttu saab palgatõus kõne alla tulla kõige varem 2013. aastal. Võimalusi selleks hakatakse uuesti vaagima aprilli keskel.

Võigemasti sõnul peavad palgatõusuks vajaminevad ressursid tulema riigieelarve lisarahadest, õpetajate palgarahade sihipärasemast kasutamisest ja summadest, mida õnnestub kokku hoida koolivõrgu efektiivsemaks muutmisel.

«See on valitsuse ja parlamendi poliitiline otsus. Küsimus ei ole kompromissi saavutamises haridustöötajatega, vaid selles, kuidas haridusvaldkonda ümber korraldada nii, et rahaline ressurss läheks otstarbekamalt,» ütles Võigemast.

Seda, kui palju õpetajate palkade alammäärasid tegelikult tõsta õnnestub, on Võigemasti sõnul praegu võimatu öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles