1989 ⟩ Kas tuleb ükskord aeg, millal poes on õlut valida?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Siin rivis on Haljala õllepudelid pisut hilisemast ajast, kuid kahe erandiga: vasakult teine on Viru-Nigula õlut sisaldanu ja viies just selle Viru kolhoosi õlletehase Žiguli oma, millest artikli alguses juttu on.
Siin rivis on Haljala õllepudelid pisut hilisemast ajast, kuid kahe erandiga: vasakult teine on Viru-Nigula õlut sisaldanu ja viies just selle Viru kolhoosi õlletehase Žiguli oma, millest artikli alguses juttu on. Foto: Vladislav Musakko

Üks konkureeriv meediaväljaanne kirjutas paar päeva tagasi, et Viru Õlu pakib pillid kotti ja koondab kõik oma töötajad. Juriidiliselt on see uudis ilmselt korrektne, aga sisult pisut vana, sest Viru Õlu lõpetas Haljalas tootmise juba vähemalt aasta tagasi ja alates kevadest toimetavad selles tehases uute omanikena soomlased, kes pruulivad seal õlut Pyynikini kaubamärgi all, müües seda teisel pool lahte.

Haljala õlletehasega oli 1989. aasta lõpus aga kõik veel hästi. See kuulus Viru kolhoosile. 1990-ndate alguses said erastamise järel tehase omanikeks kohalikud ettevõtjad ja hiljem omandas ettevõtte Taani õlletootja Harboe.

1989. aastal toodeti Haljalas nelja marki õlut, selgub ajaleheartiklist. Nendeks olid Žiguli, Žiguli eripruul ja Moskva ning uudistootena Kuldne Oder. “Käivad ettevalmistused tumeda firmaõlle tootmiseks,” andis ajaleht teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles