Rakvere Raibe: ametikool kutsub õppima tulevasi köstreid

, Rakvere Raipe ajakirjanik
Copy
Eestlaste jaoks kõige tuntum köster pärineb ikka Arvo Kruusemendi filmist "Kevade". Ametikoolis hakkab aga õpetama ka islamistlik köster ja loodetavasti tulevikus ka üks maagiline voodoo-köster.
Eestlaste jaoks kõige tuntum köster pärineb ikka Arvo Kruusemendi filmist "Kevade". Ametikoolis hakkab aga õpetama ka islamistlik köster ja loodetavasti tulevikus ka üks maagiline voodoo-köster. Foto: Tallinnfilm

Rockvere ametikoolis saab järgmisest õppeaastast taas õppida köstriks. Arvatakse, et päevase köstriõppe vastu on huvi suur, kuna Baltikumis pole viimase kahekümne aasta jooksul rahvusvaheliselt tunnustatud riiklikku köstriharidust pakutud.

Rockvere ametikoolis saab uuest õppeaastast taas õppida köstriks. Arvatakse, et päevase köstriõppe vastu on huvi suur, kuna Baltikumis pole viimasel ajal rahvusvaheliselt tunnustatud riiklikku köstriharidust pakutud.

Ametikooli direktori Juno Rõõba sõnul tingis köstriõppe taasavamise järsult kasvanud riiklik nõudlus hinnatud ametimeeste järele. Peagi valmivasse riigiametikooli vajatakse hädasti vähemalt kümmekonda köstrit. Samuti on maakonnas mitu väiksemat külakooli, mille õpilasi pole keegi iial kõrvast kinni hoides nurka vedanud, kuna praktiseerivaid köstreid lihtsalt kõikjale ei jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles