Kehtestati ühtsed reeglid kergejõustikus kasutatavatele spordijalatsitele

Tauno Tihti
Copy
Eliud Kipchoge (valges) jooksis näidisüritusel maratoni alla kahe tunni tänu "imetossudele" ja paljudele "jänestele".
Eliud Kipchoge (valges) jooksis näidisüritusel maratoni alla kahe tunni tänu "imetossudele" ja paljudele "jänestele". Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Virumaa Teataja kirjutas sügisel järjest enam kasutusele jõudvatest “imetossudest”. Firmad üritavad üksteist uute tehnoloogiatega üle trumbata ja koos sellega tekkinud atleetide ebavõrdsus on põhjustanud palju segadust ja pahameelt. Nüüd on ülemaailmsele probleeme tekitanud olukorrale reageerinud lõpuks ka rahvusvaheline alaliit konkreetsete reeglitega.

Eesti Kergejõustikuliit (EKJL) annab teada, et rahvusvaheline kergejõustikuliit on kinnitanud spordijalatsite uued regulatsioonid. Alates 2024. aasta novembrist tohib kõigi kergejõustikualadel kasutatavate jalanõude talla paksus olla maksimaalselt 20 millimeetrit.

Praeguste reeglite järgi võib kergejõustikujalatsite talla paksus olla maksimaalselt 20–25 millimeetrit, maanteejooksudes isegi kuni 40 millimeetrit. Lisaks otsustas rahvusvaheline kergejõustikuliit, et spordijalatsid ei tohi praegu ega tulevikus sisaldada niinimetatud isemõtlevat, intelligentset tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles