Juhtkiri: liiklusõnnetuste tume vari

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppenud jõulupühi jäid Lääne-Virumaal varjutama sagedased liiklusõnnetused, mis küll, jumal tänatud, raskemaid vigastusi sel korral kellelegi kaasa ei toonud, kuid muret ja ebamugavusi siiski. Talv on olnud lumerohke ning lumesõprade rõõmuks alla langenud valge vaip ei tee sugugi heameelt nendele, kes iga päev palju aega autoroolis veetma peavad.

Siin tasub aga meenutada, et varem on liiklusõnnetuste statistika veelgi nukram olnud. Mida enam ajas tagasi läheme, seda süngemaid arve näeme: tegelikult toimus siis liiklusõnnetusi rohkem ja reeglina olid nende tagajärjed raskemad kui tänapäeval. Oluline on meeles pidada sedagi, et liiklejate arv kasvab pidevalt. Lihtsalt 90-ndatel või nõukogude ajal polnud igal möödasõitjal telefoni, millega sai õnnetusest pilti teha või seda filmida. Ka võimud hoidsid infot kinni. Avalikustamisel ja kajastamisel on aga oma tähendus.

Meediat kiputakse küll süüdistama, et igast avariist ja plekimõlkimisest artikkel kirjutatakse, kuid tegelikult on sel tegevusel muu hulgas ennetav iseloom. Näinud pildilt kraavis olevat katusele paiskunud autot, jätavad paljud autojuhid iseenesest gaasipedaali põhja vajutamata. Vähemalt mõneks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles