Juhis uueks aastaks

Marko Pomerants
, ettevõtja
Copy
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Ain Liiva

2021 on omadega õhtul ja loodetavasti on palju aastaid veel ees. Aastavahetus on juba kord selline, et tehakse kokkuvõtteid ja vaadatakse tulevikku. Lubadusi antakse, teatakse, et suur osa neist jääb realiseerimata, aga on juba selline lubamise aeg. Ametkondades kutsutakse seda tööplaani tegemiseks.

Olen minagi oma möödunud aasta kokkuvõtted teinud ja esimene avastus on, et koroona minu aasta märksõnade esikolmikusse ei mahu. Kuidas see võimalik on? Olin minagi oma kümme päeva kodustes oludes. Aga mis on kümme päeva kolmesaja kuuekümne viiest? Köki-möki. Koroona ei vähendanud mu tööhulka. Üks lähetus jäi ära, aga asjad ei jäänud ajamata. Vahepõikena ütlen, et kui veel on neid, kes 55. eluaastaks pole ettevõtjaks hakanud, kuigi seda tahaksid, siis soovitan see tee ette võtta. Muidugi peab olema keegi, kes on valmis teie väljasaadetud arved tasuma, ehk see, mida te teete, peab kellelegi vajalik olema. Gross müüb näiteks süüa. Inimesed ilmselgelt vajavad seda pidevalt. Mõni isegi kolm korda päevas.

Koroona juurde tagasi pöördudes peab nentima, et vaktsineerimine käis nagu muuseas, kui noorem põlvkond, 60-aastased, peale lasti. Maski taha on hea habemetüükaga lõuga peita. Ma tean, et kõigil nii ladusalt pole läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles