Ajaränd Agendiga – kuidas Haljala bänd omal ajal kuulsust kogus

Kärt Devaney
Copy
Agenti eristas teistest toonastest ansamblitest puhkpillirühma olemasolu.
Agenti eristas teistest toonastest ansamblitest puhkpillirühma olemasolu. Foto: Jaan Paju

Kuna äsja möödunud jõulude ja uusaastapidude aeg on alati olnud ansamblitele kibekiire tööperiood, mis rahva tantsitamiseks pea et aasta magusaim, meenutame leheveergudel üht omal ajal ülipopulaarset muusikalist kollektiivi Agent, kellele jätkus tegutsemise kõrghetkedel mänge Haljala toonases restoranis suisa neljal õhtul nädalas ning kes tuuritas nii kodu- kui välismaal.

Paneme üheskoos veerema ajaratta ja kihutame tagasi aastasse 1986, mil hilisnovembris toimus Haljala kultuurimajas Rakvere rajooni ansamblite tarifitseerimine. Esimest korda astus lavalaudadele ka kollektiiv +/–440 (pealtnäha krüptilise nime taga peidab end helihargi sagedus). Ansamblile anti tase 1C, kollektiivi basskitarrist Argo Toomel tunnistati ülevaatuse parimaks ja tee oli tulevasele Agendile valla.

Võibolla sünnivad ajastu märki kandvad ja hiljem legendi maigu juurde saavad asjad tihtipeale heade juhuste kokkulangemisel, võibolla oli seekord lisaks mängus Pegasus ja kaheksakümnendate lõpu segane ilmakorraldus. Agendi kiirele tähelennule olid need kindlasti abiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles