1990 ⟩ Põtra jälitanud poisikesed olid kaheksa tundi metsas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Praegu valvavad Eesti piiri Eesti piirivalveametnikud ja -koerad. 1990. aastal oli veel nõukaaeg, kuid selles loos olid Nõukogude piirivalvurid Võsu poiste leidmisel suureks abiks.
Praegu valvavad Eesti piiri Eesti piirivalveametnikud ja -koerad. 1990. aastal oli veel nõukaaeg, kuid selles loos olid Nõukogude piirivalvurid Võsu poiste leidmisel suureks abiks. Foto: Egert Kamenik

1990. aasta teisel päeval juhtus Võsu lähedal õnneliku lõpuga õnnetus. Kolm 9–11-aastast Võsu poissi läksid metsa kolama, sattusid seal põdrajälgedele ja otsustasid looma jälitada. Paraku eksisid lapsed ära ja nad olid metsas üle kaheksa tunni.

Lugu hakkas hargnema kella kolme paiku päeval, kui poisid läksid kodukoha lähedale metsa seiklema. Ümbrus oli neile tuttav ja metsas olid nad varemgi käinud, kuid sel korral ­sattusid nad värsketele põdrajälgedele. Asi muutus huvitavaks ja nii muudkui mindi ja mindi, kuni eksiti ära.

Kella nelja paiku aga hakkas pimedaks minema. Selleks ajaks, kui poiste emad juba tõsiselt muret tundsid, oli vana pime väljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles