1990 ⟩ Spordirahvas tundis uues olukorras oma saatuse pärast muret

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Motosportlane Luule Tull oli medalimasin ja nõukogudeaegsed spordifunktsionäärid said tõdeda: spordiga on meil hästi, NSV Liidu meistrivõistlustelt medalid muudkui tulevad.
Motosportlane Luule Tull oli medalimasin ja nõukogudeaegsed spordifunktsionäärid said tõdeda: spordiga on meil hästi, NSV Liidu meistrivõistlustelt medalid muudkui tulevad. Foto: Lembit Peegel

Uued ajad ja Eesti plaanitav üleminek isemajandamisele pani spordirahva mõtlema, mida tähendab spordiühingu Kalev lahkumine üleliidulisest süsteemist. Kas kolhoosid-sovhoosid suudavad ka edaspidi rahastada kohalikku sporti? Mis saab spordikoolidest?

Ega aktiivipäeval toimunud arutelu nendele küsimustele vastust andnudki ja nagu teame, ei eksisteeri päris lõpuni toimivat spordi rahastamise süsteemi tänapäevalgi.

1989. aasta oli Rakvere rajooni spordirahvale kokkuvõttes edukas. Medaleid võideti ka NSV Liidu meistrivõistlustelt, küll mitte olümpiaaladel. Luule Tull tuli NSVL-i meistriks mootorrataste ringrajasõidus ning Are Leesik orienteerumises, Riju Johanson ja Marje Idavain, samuti orienteerujad, võitsid kumbki hõbeda ja pronksi. Rakvere laste ja noorte spordikooli kergejõustikuosakond tunnistati Eesti parimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles