Torm räsis Lääne-Virumaad naabermaakondadest kergemalt

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh

Esmaspäeva ennelõunal alanud ning alles õhtuks vaibunud torm Hannelore räsis enim Lääne-Eesti saari, Harju- ja Raplamaad. Lääne-Virumaal said päästjad viis tormiga seotud väljakutset, hetkel on elektrita veel kaheksateist majapidamist.

Üle Eesti said päästjad tormikahjude kõrvaldamiseks üle 200 väljakutse.

Kõige enam said väljakutseid Lääne-Eesti saarte ja Harjumaa päästjad. Edasi tabasid tugevamad tuuled Raplamaad, kust torm suundus lõunasse ja hakkas üles näitama vaibumise märke. Inimohvrite kohta päästeametil infot ei ole.

Lääne-Virumaa pääses muu Eestiga võrreldes kergelt, päästjaid kutsuti tormituulte tõttu välja viiel korral.

Kell 11.48 käisid Kadrina vabatahtlikud päästjad Kadrina vallas Jürimõisa külas eemaldamas tugeva tuule tõttu sõiduteele kukkunud puud. Samalt teelt leidsid vabatahtlikud päästjad veel ühe murdunud puu ja toimetasid selle teeserva.

Kell 11.55 murdus Tapa vallas Kullenga külas Järva-Jaani – Tamsalu – Kullenga mnt 30. kilomeetril elektripost, mille tagajärjel jäid elektrijuhtmed rippuma maast viie meetri kõrgusele. Rippuvad juhtmed ohustasid liiklejaid ja ohu likvideerimiseks oli vaja nii politseipatrulli kui ka elektrikute abi.

Kell 13.20 eemaldasid Võsu vabatahtlikud päästjad teele kukkunud ja sõidusuuna sulgenud puu Haljala vallas Palmse külas.

Kell 13.33 anti häirekeskusele teada, et Vinni vallas Kantkülas Saueaugu–Kantküla maanteel oli talu teeotsas kukkunud tugeva tuule tõttu teele suur puu ja sulgenud mõlemad sõidusuunad. Kella 14.07-ks olid päästjad sõidutee liiklusele vabastanud.

Kella 14.57 ajal oli päästjate abi vaja Haljala vallas Tallinna–Narva mnt 90. kilomeetril, kus oli toimunud mitmikavarii. Libeda tee tõttu oli kraavi sõitnud veoauto ja külili vajunud. Mõni aeg hiljem oli samal teelõigul avariisse sattunud veel kolm sõidukit. Päästjad eemaldasid kraavi sõitnud reka süttimisohu ning aitasid politseinikel liiklust reguleerida.

Õnnetusse sattunud inimesed viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles