Aasta tagasi tungis Venemaa Ukrainasse ⟩ Margus Martin Kiievist: praegu ma hirmu ei tunne

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakverest pärit ajakirjanik Margus Martin vahendab uudiseid Kiievist.
Rakverest pärit ajakirjanik Margus Martin vahendab uudiseid Kiievist. Foto: Kuvatõmmis

Täpselt aasta tagasi  tungis Venemaa kallale Ukrainale ja algas täiemahuline sõda. Avaldame aastavanuse artikli uuesti – Kiievis täitis toona tööülesandeid endine Virumaa Teataja, praegune Postimehe ajakirjanik rakverlane Margus Martin.

"Otsest ohtu ma oma elule ei tunne, hirmu ei ole," palus meie hea kolleeg ja sõber Margus Martin kõiki oma tuttavaid rahustada. "Praegu on plaan veel siia jääda. Meil on tagavaraplaan olemas, ja kui vaja, saame Lvivi kaudu kodumaale tagasi tulla. Hetkel ootame koos fotograafiga Kiievisse Jaanust (Postimehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu – toim.), kes oli Donbassis ja hakkas sealt varahommikul tulema. Ka temaga on kõik hästi, ta on Kiievi poole teel."

​Margus Martini sõnul paanikat Kiievis pole ja mõne meediakanali "uudis", et pommitatakse ka Kiievi kesklinna, ei vasta tõele. "20 minutit tagasi kostis üks kõmakas. Esimesed paugud olid hommikul peale viit. Aga need kostavad äärelinnast – venelased ründavad ilmselt Ukraina sõjalisi objekte. Plahvatusi kostis ka Borõspili lennuvälja suunast, see on muide tsiviillennuväli."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles