Maavanem sõlmis lepingud abielude sõlmimiseks mõisates

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ Scanpix.

Eile, 27.jaanuaril sõlmis Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm lepingud SA Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemetsa ja RMK Sagadi metsakeskuse juhataja Krista Keedusega abielude sõlmimise kohta Palmse ja Sagadi mõisas.


Lääne-Viru maavalitsus hakkab suveö sõlmima abielusid lisaks maavalitsuse kahele ruumile ka Palmse ja RMK Sagadi mõisa härrastemajas.


„Nüüd võime ka ametlikult pakkuda abielluda soovijatele lisaks maavalitsuse ruumidele meie kaunite mõisate avaramaid ruume ja pidulikkust oma elu ühe tähtsama otsuse tegemiseks," ütles maavanem Urmas Tamm.

Lepinguga kohustusid mõisad andma oma ruumid ja tagama töötingimused eelnevalt kokkulepitud ajal abielude sõlmimiseks.

Sagadi mõis pakub abielude registreerimiseks kuni sada inimest mahutava härrastemaja saali koos palkoniga ning 40 inimest mahutava maalide saali koos külalistetoaga.

Mõisas abiellumisel lisandub ruumi kasutamise tasu, mis tuleb maksta enne abielu sõlmimist mõisale.

Kui raha ei ole enne abielu sõlmimist mõisa kasutamise eest mõisa arveldusarvele laekunud (seda kontrollib mõisa esindaja), võib mõis keelduda ruumi kasutada andmisest ning abielu sõlmimine soovitud kuupäeval ei ole võimalik.

Maavalitsuse perekonnatoimingute juhtivspetsialist Anneli Riimi sõnul tuleb abielluda soovijatel oma asjaajamist alustada vaatamata hilisemale registreerimiskohale ikkagi maavalitsusest, kuna abielu sõlmimise aegu jagab maavalitsus.

Kehtiva perekonnaseaduse järgi hakatakse sooviavaldusi vastu võtma mitte varem kui kolm kuud enne abiellumise päeva.

Avalduse esitamisel määratakse kindlaks abiellumise päev ja valitud kuupäevast tulenevalt abielu sõlmimise koht, ruum, külaliste arv.

Abiellumise sooviavalduses annavad abiellujad allkirja selle kohta, et nad on teadlikud abielu sõlmimise tingimustest.

Abielu sõlmimise päevad Palmse mõisas on  20. juuni, 25. juulil, 8. augustil ja 9. septembril ning Sagadi mõisas 11. juulil, 22. augustil ja 9. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles