Lavakooli tudengid püüavad Rakveres imet tabada

Kärt Devaney
Copy
Tuuli Maarja Põldma ja Hardi Möller
lõpulavastuses.
Tuuli Maarja Põldma ja Hardi Möller lõpulavastuses. Foto: Erakogu

Nagu kombeks, on lavakunstikooli lõputöö lavastus. Tänavuse, 30. lennu lõputööd eristab muu hulgas teistest tõik, et kahes eri koosseisus käib lavalaudadel terve lend – lisaks näitleja eriala õpilastele värsked stsenaristid ja lavastajad. Lavakunstikooli ja Theatrumi koostöös sündinud lavastus jõuab lõpusirgele sel reedel, 27. mail Rakvere teatris, kus lavale tullakse kõnealuse tükiga eeleelviimast korda.

Eduard Vilde 1912. aastal kirjutatud näidendi põhjal lavastatud “Tabamata ime” juurdleb suure kunsti, usu ja ajaloo ning ühiskonna üle. Sealjuures jäävad õhku rippuma eksistentsiaalsemad küsimused – mis on ime, miks teda igatseda ja kas imed lihtsalt juhtuvad või saab inimene ise imetegija olla?

Näitlejatudengid Tuuli Maarja Põldma ja Hardi Möller on veendunud, et teataval määral tuleb olla elus imede otsija, isegi looja. Ikka selleks, et kui peaks mõne eluimega kokku sattuma, oskaks seda ära tunda. “See on vist tunne, kui sulle avaneb kasvõi tillukeseks hetkeks midagi kõrgemat, äraseletamatut. Nagu näidendiski on öeldud – see on midagi ehmatavat, rabavat, suurt ja ainulist,” ütleb Hardi Möller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles