Õdede liit korraldab märtsis Rakveres nahateemalise infopäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui käed saab talveilma eest kinnastesse peita, siis näonahk peab taluma nii külma kui ka tuult, seepärast vajab see erilist hoolt.
Kui käed saab talveilma eest kinnastesse peita, siis näonahk peab taluma nii külma kui ka tuult, seepärast vajab see erilist hoolt. Foto: Internet

Õdede liit korraldab 23. märtsil Rakveres terviseinfopäeva “Terve ja hoolitsetud nahk igas eas”.



“Terve nahk igal eluetapil on väga oluline,” ütles Eesti Õdede Liidu juhatuse liige ning infopäevade peakorraldaja Tiiu Kõrran. Tema sõnul räägitakse infopäeval nahast seoses inimese vanusega ja naha hooldusest.

“Eesti Õdede Liit alustas maakonnakeskustes teabepäevade korraldamist, et suurendada inimeste teadlikkust sagedasematest kroonilistest terviseprobleemidest, jagada haigusi ennetavat infot ning anda soovitusi haigustega toimetulekuks ja vaevuste leevendamiseks. Hoolitsus patsiendi eest ja nõustamine on õendusabi üks olulisem osa,” rääkis Kõrran.

“Suuremates linnades on info kättesaadavus ja ka juurdepääs nõustamisele oluliselt parem kui mujal Eestis. Seega otsustasime maakonnakeskustele lähemale tulla ning kohapeal õendusabi praktilisi võimalusi näidata,” lisas Tiiu Kõrran.

Osalejad saavad lasta mõõta oma veresuhkru- ja kolesteroolisisaldust, vererõhku, pulsisagedust ning lasta määrata keha rasvasisaldust.

Infopäeval on kohaletulnutel võimalus saada individuaalset tagasisidet ja tervisenõu oma valdkonna asjatundlikelt õdedelt. Kohapeal on saadaval ka erinevad terviseinfo materjalid.

Osalemine infopäeval on tasuta.

Eesti Õdede Liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme ehk rohkem kui pool Eesti õeskonnast.

Eesti Õdede Liitu kuuluvad nii üldõed kui kõikide õendus­erialade õed: terviseõdedest pereõed ja kooliõed, kliinilise eriala õed, nagu näiteks lasteõed ja koduõed, intensiivraviõed, hambaraviõed, vaimse tervise õed, õed-õpetajad ning ämmaemandad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles