Smilers küttis Kadrinas jaaniöö kuumaks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Smilers meelitas Kadrina jaanipeole rohke publiku.
Smilers meelitas Kadrina jaanipeole rohke publiku. Foto: Inna Grünfeldt

Kadrina jaanitule magnet Smilers oli kohalikule laululavale meelitanud tohtu rahvahulga. Tänavaääred ja muruplatsid olid viimseni autodega kaetud.

"Sai vist natuke palju! Rahvast, ma mõtlen," lausus Kadrina kultuurijuht Ahto-Lembit Lehtmets mööda tuhisedes, rahulolumuie suunurgas.

Igas vanuses häid kuulajaid mahtus laululava ette ja peoplatsile rohkesti ning rokiti innukalt, kuid rahumeelselt: lauldi ja tantsiti kaasa, huilati südamest ning skandeeriti "Korrata!".

Nagu kombeks, kuulutas Hendrik Sal-Saller Kadrinas korraldatu parimaks jaanituleks, kus ta on esinenud, ning viskas kildu, et on Kadrinast pärit ja kohalikus koolis käinud. 

"Rahvaarvu on võimatu öelda, sest rahvas liikus palju. Ütleme, et ehk isegi poole rohkem kui eelmine kord," rääkis ürituse korraldaja Ahto-Lembit Lehtmets. "4000+ kindlasti jah, aga see on sügavalt spekulatiivne."

"Publik oli võrratu! Parim, mis bänd ja korraldaja tahta võiks," kinnitas Ahto-Lembit Lehtmets. "Kogu see meeletu mass vedas läbi taas ilma ühegi ebameeldiva intsidendita. Seda on isegi raske tagantjärele uskuda."

Selgus, et kultusbändi Kadrinasse esinema saada polnud sugugi keeruline, vähemasti mitte Ahto-Lembit Lehtmetsa jaoks. "Smilersiga asjaajamine oli imelihtne, ja kui päris aus olla, siis see aasta jäin nendega suhtlemisel väga hilja peale, sest mul olid sootuks teised plaanid, mis nurjusid," tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles