Ilm läheb lähipäevil jahedamaks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Merevesi on vaatamata palavusele juba praegu ujumiseks külm, järgmisel nädalal annab aga ka leitsak pisut järele.
Merevesi on vaatamata palavusele juba praegu ujumiseks külm, järgmisel nädalal annab aga ka leitsak pisut järele. Foto: Urmas Luik

Kui viimasel ajal on eestimaalased saanud nautida enam kui 30-kraadiseid soojamaksimume, siis lähipäevil läheb ilm jahedamaks. 

Esmaspäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega enamasti kuiv ilm, aga üle Kagu-Eesti võib liikuda pilverünki, millest kohati hoovihma tuleb. Ühtlasi on äikeseoht. Tuul pöördub läänekaarest põhjakaarde ja puhub  2–7, põhjarannikul öö hakul puhanguti kuni 12 m/s, pärast keskööd tuul vaibub. Sooja on 11–20 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja võib olla äikest, saju tõenäosus on suurem saartel ja Ida-Eestis. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, pärastlõunal saartel ka edelatuul 5–11 m/s. Sooja on 22–28 kraadi. 

Teisipäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ja võib olla äikest, saju tõenäosus on suurem saartel ja Ida-Eestis. Puhub lõunakaare tuul 3–9, hommikul tugevneb saartel puhanguti 13 m/s. Sooja on 13–19 kraadi. Päeval on nii selget taevast kui ka pilverünki, millest mõnes kohas hoovihma sajab. Puhub edela- ja läänetuul 5–11, puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 18–23, Ida-Eestis kuni 25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles