U18 käsipallikoondis alustas EM-i võiduga Slovakkia koondise üle

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Madis Valk kaitseb Rumeenias Eesti noortekoondise väravat.
Madis Valk kaitseb Rumeenias Eesti noortekoondise väravat. Foto: Marie-Johanna Kippar

Tapa poisid Marcus Rättel, Ilja Kosmirak ja Madis Valk on olnud Euroopa meistrivõistlustel korralikult pildil. Noortekoondise esimeseks vastaseks tiitlivõistlustel oli Slovakkia, keda viigilise avapoolaja ja teise poolaja vahepealse kolmeväravalise kaotusseisu järel 28:26 võideti. Tapa poistest Madis Valk tegi väravas korraliku mängu, Ilja Kosmirak viskas kaks ja Marcus Rättel ühe värava.

“Algul jäime natuke alla Slovakkiale. Olime hädas kaitses, kuid kosusime ja rünnakul ka õnnestusime. Väga hästi toimetasid noored meeskondlikult, tegevus oli hingestatud. Tahtmine mängida ja võita oli kõva. Kuid homme on ees uus mäng ning tuleb edasi võidelda,” rääkis peatreener Kalmer Musting esmaspäevase mängu järel.

Teine mäng nii hästi ei läinud. Eesti U18 koondis küll võitles, kuid pidi siiski tunnistama Austria koondise paremust 26:32 (11:17). Kohtumine algas Eesti noormeestele vaevaliselt. Kuigi võideldi, realiseeris vastane oma võimalused paremini. Eesti koondis oli hädas vastase kaitsega ning sellest tulenevalt jäädi tagaajaja rolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles