Homme algab Käsmus 15. põhjamaise muusika koguperefestival Viru Folk

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Meenutus eelmisest festivalist, kus lava küttis kuumaks ukraina folktroonikaansambel Go_A.
Meenutus eelmisest festivalist, kus lava küttis kuumaks ukraina folktroonikaansambel Go_A. Foto: Sten Semjonov

Festival Viru Folk tähistab oma 15. sünnipäeva sõbralike naabrite aastaga. Esinejaid on tulemas Lätist, Soomest ja Rootsist. Aga ennekõike rõõmustavad festivalikülastajaid Eesti bändid nii Virust-Võrust, Setumaalt ja Narvast, Mulgimaalt ja mujalt. 

Kaunis kaptenitekülas Käsmus esindavad kolme päeva jooksul Rootsit Skandinaavia maade üks kuulsamaid viiuldajaid, mullune Rootsi Grammy võitja Lena Jonsson oma trioga ning eestlanna Säde Tatari osalusega ansambel Fränder. Soomest on kontserte andmas naine nagu orkester Maija Kauhanen, Oulu estofiilide kvartett Kassiahastus ja folk-metal-bänd Moonsorrow. Läti muusikutest aga astuvad lavale folk-metal-bänd Skyforger ning efektne tütarlastebänd Tautumeitas.

Festivali avaakord tuleb Narva eesti keele maja tandemkoorilt, kes seekord on täiendanud oma ridu Paldiski segakooriga. Peep Veedla linnuluulele loodud laulude kava esmaettekande teevad tänavu Eesti parima noorte pärimusbändi tiitli pälvinud Uurikad. Oma 10. sünnipäeva tähistab festivalil arhailise meestelaulu ansambel Lüü-Türr ning plaadiesitluse teevad Virumaa lõõtsamehed Martin Müller ja Asso Int.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles