Tapa vallavalitsuse kommentaar Tapa gümnaasiumi direktori töölt lahkumise kohta

Copy
Valdo Helmelaid Tapa vallavolikogus teenistusliku järelevalve algatamisest teatamas.
Valdo Helmelaid Tapa vallavolikogus teenistusliku järelevalve algatamisest teatamas. Foto: Andres Tohver

Esmalt koolijuhi üsnagi üldisest haridusfilosoofilisest mõtisklusest Facebooki postituses alguse saanud kommentaaride lõim eskaleerus kiiresti kahetsust tekitavalt teravaks sõnavahetuseks koolijuhi ning rea sama kooli lastevanemate ja teiste Tapa kogukonna esindajate vahel. Nii teravaks, et kandus üle tavameediasse ning initsieeris õpilaste ja lastevanemate pöördumise haridus- ja teadusministeeriumi ning Tapa vallavalitsuse poole juba mahuka koolielu puudutava kaebusega.

Järgnenud haridus- ja teadusministeeriumi järelepärimine gümnaasiumis toimuva kohta selguse saamiseks ja töörahu taastamiseks kavandavate sammude tegemiseks koos kooli hoolekogu vastavasisulise ettepanekuga tingiski teenistusliku järelevalve algatamise Tapa gümnaasiumis.

Kahetsusväärselt – või siis pigem ajastule omaselt – valdavalt sotsiaalmeedias ja ajakirjanduse veergudel aset leidnud teravas ning puhuti emotsionaalseski arvamuste vahetuses hoidus Tapa vallavalitsus seni üksikasjalike kommentaaride andmisest. Oleks olnud ebaeetiline ja erapooletut järelevalvet kahtluse alla seadev anda vallavalitsuse hinnanguid enne järelevalve raporti valmimist. Samuti tuli arvestada ajaomaste ametialaste valikute privaatse iseloomuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles