Kalamees sikutas jääaugust piraka lõhe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi mees Enn Hirv sikutas Pärnu jõest välja piraka lõhe. Suurt kala jääaugust välja tõmmata aidanud pärnakas Harri Sild takseerib uhket isendit kõrvalt.
Türi mees Enn Hirv sikutas Pärnu jõest välja piraka lõhe. Suurt kala jääaugust välja tõmmata aidanud pärnakas Harri Sild takseerib uhket isendit kõrvalt. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul õnnestus Pärnu jõel sõudeklubi juures jää alt kala püüdval Türi mehel Enn Hirvel välja tõmmata ligi meetripikkune isane lõhe.

“Sain lanti vaid paar korda tõmmata, kui tundsin, et midagi hakkab juhtuma,” kõneles õnnelik kalamees. “Algul mõtlesin, et lant jäi põhja kinni, kuid siis hakkas elukas ära minema, esimese valuga läks kuus-seitse meetrit, siis puhkas korraks ja tõmbas veel ligi 15 meetrit.”

Võitlus inimese ja kala vahel kestis üle poole tunni ja alles siis, kui läheduses kalastanud pärnakad Eiki Eriste ja Harri Sild olid jääaugu suuremaks raiunud, tõmmati lõhe ühiste jõududega kuivale.

Küsimusele, mida õnneseen kavatseb teha rohkem kui seitse kilo kaaluva kalaga, kostis pensionärist harrastuskalamees: “Soolan kõigepealt sisse ja siis söön sooja kartuli kõrvale ära.”

“Sel talvel on balansseerivaid lante kasutavad harrastuskalamehed Pärnu jõest välja tõmmanud põhiliselt vimba ja ahvenat ning tirgutajad on saanud pannile nurgu ja särge,” rääkis 65aastane Enn Hirv. “Olen näinud sedagi, kuidas luts ja koha lanti võtavad, aga et lõhe kätte sain, on suur ime.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles