Juhtkiri: kui hingamisaparaat välja lülitub

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tänases lehes kirjutab ajakirjanik Andres Tohver sellest, kuidas haigla, asutus, mis peaks keskenduma rahva tohterdamisele ja abistamisele, sipleb hoopis ulmeliste elektriarvete otsas ning haigla juhtkond peab pead vaevama sellega, kust kokku hoida. Paratamatult kannatavad töötajad ja patsiendid, kui haiglal ei ole võimalik investeerida ravikvaliteedi parandamisse, soetada uut tehnikat ega remontida ruume. Talv ning külm ja pime aeg seisab aga alles ees.

Üha enam hakkavad inimesed küsima, mis toimub ja kui kaua saab praegune olukord veel kesta. Ei ole normaalne, kui asutused pimendavad ruume ja töötajail tuleb selga tõmmata veel üks kampsun, sest töökohal on jahe.

Kas elektri hind on spekulatiivne, selle välja uurimine ületab maakonnalehe ajakirjanike pädevuse. Ei ole sellele väitele kinnitust leidnud ka üleriigilised väljaanded. On küll oletusi, aga küsimustele, kes, kus, kuidas, pole vastuseid seni veel pakutud. Seega ei saa avalikult välja öelda, et elektrienergia hind on üles aetud kunstlikult ja keegi kuskil ei jõua oma ülikasumeid kokku lugeda. Me siis ei ütle ja laseme lugejal endal otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles