Aaviksoo lubab õpetajate palka tõsta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo.
Haridusminister Jaak Aaviksoo. Foto: Liis Treimann / Postimees

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo kinnitusel on õpetaja palka vaja tõsta ning seda saab teha alates 1. jaanuarist 2013. Ministeerium tahab uuest aastast kehtestada õpetaja alampalgamääraks 700 eurot kuus.

“Õpetajate palku on vaja tõsta, õpetaja palgatõusuks on kolm allikat, milleks on olemasoleva haridusraha suunamine eelistatult õpetajate palkadeks, koolikorralduse reform ning lisaraha riigi- ja kohaliku omavalitsuse eelarvest,” selgitas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Eelmise aasta detsembris seadis Vabariigi Valitsus üldharidussüsteemi arengukavas eesmärgiks, et õpetaja keskmine palk oleks 2015. aastal 20 protsendi võrra kõrgem riigi keskmisest palgast. Õpetajate palgatõusu ettevalmistamine on toimunud alates 2011. aasta septembrist, mil moodustati õpetaja ametikoha ümberkujundamise töörühm.

"Eesti Haridustöötajate Liidu streigijuhendist tulenevate põhinõudmiste kogumaksumus on 69 miljonit eurot ehk üle 1 miljardi krooni. Järgmisel aastal 123 miljonit ning 2014. aastal 172 miljonit eurot. Selliste nõudmiste rahuldamine ei ole riigile ning kohalikele omavalitsustele lähiaastatel jõukohane ja põhjendatud. Oluline on, et kõik 150 miljonit eurot, mille riik käesoleval aastal kohalikele omavalitsustele õpetajate palkadeks eraldab, ka õpetajate palkadeks läheb," seisis haridus- ja teadusministeeriumi pressiteates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles