Kommentaar: ilusast ja koledast

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Marianne Loorents

Nädalavahetusel veebimeedias levima hakanud uudis sellest, et Rakvere spordikeskuses toimunud uusaastapeolt aeti minema ratastoolis mees, tekitas esialgu palju segadust. Kas tõesti sellepärast, et inimene oli ratastoolis? Asjaolude selgudes ilmnes, et inimene oli ürituse jaoks sobimatult riides.

Sellised juhtumid on emotsionaalselt keerulised mõlemale poolele. Keegi ei taha olla tõrjutu, keegi ei taha diskrimineerida, kuigi puudulik suhtlus võib sellise mulje jätta. Eriti mis puudutab niivõrd subjektiivset asjaolu nagu inimese riietus. Osalemata ise sellel üritusel, on raske öelda, kas ratastoolis, kuid sobimatutes riietes inimene oleks saali kõrvalises osas Anne Veskit kuulates ka kedagi seganud. Kaasas olnud kompsud saanuks ju garderoobi poetada.

Või oli tegemist siiski mõlemapoolse suhtluserroriga, kus kultuurikeskuse töötaja ei osanud abi osutada ega enamat nõu anda, kuna piletiga peole saabunud külastaja oli nõustunud esmapilgul ettepanekuga vahetada kodus riided sobivamate vastu? Vastus on kuskil seal kahe tõe vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles