Ettevõtlikud daamid tunnustasid naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Anette Kaasik
Triin Anette Kaasik Foto: TPM

Eile Athena keskuses peetud galaõhtul tunnustas Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon Tartu eduka daami tiitliga Triin Anette Kaasikut ning nimetas Tartu aastate daamiks Ene-Margit Tiidu.

Triin Anette Kaasik  on ASi Estiko-Plastar juhataja. 23 miljoni eurose aastakäibega Estiko-Plas­tar toodab kilepakendeid ning on viimastel aastatel panustanud palju väärtusahela innovatsiooni, minnes lihtsate kilede tootmiselt üle kõrgbarjääriomadustega pakendite valmistamisele.

Kaasik on Tartu linnavolikogu aseesimees ja ühiskondlikult aktiivne. Ta on kolme lapse ema.
«Tartu eduka daami tiitel antakse naisele, kes on olnud viimase aasta jooksul silmapaistvalt edukas oma põhitöös või ühiskondlikus tegevuses ning edendanud sellega elu Tartumaal,» selgitas Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsiooni esindaja Mirjam Kippasto.  

Tartu aastate daami tiitliga tunnustatud Tartu Ülikooli emeriitprofessor Ene-Margit Tiit  on matemaatik-statistik, kes on käimasoleva rahvaloenduse metoodikajuht.

Ta on olnud sillaks, mis ühendab matemaatilist statistikat erinevate distsipliinidega meditsiinist ja sotsioloogiast rahvaluule ja rahvastikuteaduseni. Esimese Tartu Ülikooli naisteadlasena valiti ta 1995. aastal Helsingi Ülikooli audoktoriks. Ene-Margit Tiit on Valgetähe IV järgu ja Tartu Tähe kavaler.

Tartu aastate daami tiitliga soovib Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon tunnustada tublisid naisi, kes on aastate jooksul silmapaistvalt edukad olnud töös või ühiskondlikus ametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles