Teatrijuht lahkub sügisel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat Ugalat juhtinud Hillar Sein uueks ametiajaks lepingut pikendada ei soovinud.
Kolm aastat Ugalat juhtinud Hillar Sein uueks ametiajaks lepingut pikendada ei soovinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala juhatuse liige ja teatrijuht Hillar Sein lubas eilsel teatri nõukogu koosolekul jääda ametisse sügiseni, kuid kolmeks järgmiseks aastaks ei soovi ta oma lepingut pikendada.

Eile tutvustati nõukogule Ugala tulevast kunstilist juhti Margus Kasterpalu. Tema esimene tööpäev peaks olema 10. mail, mil senise juhi Indrek Sammuli volitused lõpevad. Samal päeval saab täis ka Hillar Seina kolmeaastane leping ning nii nagu Sammul, ei soovi ka tema seda pikendada.

«Kolm aastat on olnud emotsionaalselt keeruline aeg, pean silmas näiteks koondamisi,» selgitas Sein otsuse tagamaid. «Ma olen lihtsalt väsinud.»

Teise loobumise põhjusena tõi juhatuse liige välja, et Ugala vajab etteotsa inimest, kes teeks otsuseid majanduslikult ratsionaalsemalt kui tema.

«Ma ei taha kohast kümne küünega kinni hoida, vaid seada teatri huvid esiplaanile,» sõnas ta.

Et Ugala saab kevadel uue kunstilise juhi, palus nõukogu Seinal vähemalt mõnda aega pärast praeguse lepingu lõppu jätkata, et üleminek uuele juhtkonnale oleks sujuvam. Sellele soovile tuli Sein ka vastu.

Oma edasiste plaanide kohta ei osanud Hillar Sein praegu veel midagi öelda ning kinnitas, et ühtegi pakkumist tal silmapiiril pole. «Sügiseni teen Ugalas täie rauaga tööd,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles