Reinsalu: Pomerants lükkas Toila volikogu mõjutamise kahtluse ümber

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu rääkis, et Marko Pomerants andis ülevaate Toilas toimunust ehk väidetavast katsest seal kohalikku võimu mõjutada ja lükkas ümber esile kerkinud kahtlused.

Ajaleht Põhjarannik kirjutas laupäeval, et riigikogu liige Marko Pomerants soovitas Toila uuel koalitsioonil loobuda tema volikogu esimehest parteikaaslase Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, vastasel juhul võib riik jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti toetuseta.

«IRLi seisukoht on üks – riiklike otsuste ja kohaliku elu poliitika vahel ei tohi olla mingisugust seost sellest tähenduses, et neid võib kuidagi omavahel kokku siduda või mõjutada kokku sidumisel,» lausus Reinsalu. «Marko kinnitas meile üheselt, et ta ei ole mingilgi moel neid ühte patta pannud sellise konstruktsiooniga, et mingi riiklik otsus sõltub sellest, mida kohalikus poliitikas tehakse.»

Reinsalu sõnul andis Pomerants ülevaate, mis supp Toila kohalikus elus podiseb ja juhtis tähelepanu sellele, et ega see mõistlik ei ole, et kohalikud Toila inimesed, kes on sealseid arenguid murelikult jälginud, on tema poole pöördunud.

«Meie saime üheselt seisukoha kätte, mida Marko ütles – niisugust mõjutust, kus oleks kokku seotud üks riiklik otsus ja kohaliku elu poliitiline otsus, ei ole Marko teinud,» ütles Reinsalu. «Seal kohalikus elus on keeruline olukord ja selle koha pealt ei näe küll Pomerantsi kui Virumaa mehe puhul probleemi, et ta nende kohalike asjadega tegeleb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles