Estonian Cell käivitas taas tehase

Merly Raudla
Copy
Estonian Cell käivitas taas tehase.
Estonian Cell käivitas taas tehase. Foto: Ain Liiva

Esmaspäeva varahommikul alustas taas tööd Kundas asuv Eesti üks suurimaid biogaasi tootjaid ja ainuke haavapuitmassitehas Estonian Cell.

Äsja kõrgete energiahindade tõttu tootmise kaheks nädalaks katkestanud Eesti kõige suuremal energiatarbijal Estonian Cellil jäi detsembris ja veebruaris olnud seisakute tõttu saamata ligikaudu 10 miljonit eurot ekspordikäivet. Seisakuga detsembris jättis ettevõtte tarbimata 10 gigavatttundi energiat. Võimas tehas kasutab nimelt umbes 2,5 protsenti kogu Eestis tarvitatavast energiast.

Sel ajal kui tootmine seisis, käis töö tehases edasi. Puitmassi tootmise juht Ivari Samolberg selgitas, et kahe nädala jooksul sai tegeleda remondi, hoolduse ja süvapesuga. "Tõime mõned planeeritud remonditööd varasemaks," sõnas Samolberg. "Pesime tehase laest põrandateni puhtaks korralikult," ütles puitmassi tootmise juht ning lisas, et nii põhjalikku pesu ei ole 16-aastase tehase ajaloos veel kordagi teha saanud. Ööpäev läbi töötavate masinate puhul ei olegi lihtsalt teisiti võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles