Vihula mõisa uus peakokk on vaimustuses sealsest kasvuhoonest ja suitsuahjust

Merly Raudla
Copy
Indrek Tiisk Vihula mõisa köögis.
Indrek Tiisk Vihula mõisa köögis. Foto: Marianne Loorents

Möödunud kuu keskel Vihula mõisa kööki tööle asunud peakokk Indrek Tiisk ootab suvehooaega põnevusega. Eriti on talle uues töökohas muljet avaldanud oma ürdiaed ja suitsuahjud. Nende abil valmivad eriliselt maitsvad road.

Üle kümne aasta Tallinkis laeval peakokana töötanud Indrek Tiisk saab üle pika aja taas kindlal maal köögis vägesid juhatada. Riiulile asju sättides on veel vaja harjuda, et riiuleid ega toidukaupu pole vaja tormikindlalt kinnitada. Mõisaköögis nimelt ei raputa kunagi nii nagu tuulisel merel. "Vaatan selle pilguga, et kas on ohutu ja mis ümber võib minna," tunnistas peakokk ja naeris.

Enne seda toimetas Tiisk mitmes pealinna hotelli ja restorani köögis. Kokastaaži on mehel juba veerand sajandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles