Paides hakkavad täna kehtima uued rahatähed

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järvamaal saab eurode kõrval arveldada jälle oma rahatähtede P.A.I-dega, millel on kujutatud kohalikke kultuuritegelasi ja tuntud hooneid.

P.A.I-d on Järvamaal kehtinud juba ligi kaks aastat ja seni said inimesed ühiskondliku töö eest tõendi, mis oli osaliselt käsitsi täidetud. Tänasest on kohalikud rahatähed sama suured kui eurod ning neid on neljas vääringus: 1, 3, 5 ja 10.

P.A.I-de panga eestvedaja, ühenduse Weissenstein juhatuse esimees Rainer Eidemiller ütles, et seni olid P.A.I-d rohkem tänukirjad, millel oli ka materiaalne väärtus, aga nüüd on tegemist tavapäraste rahatähtedega, millelt ei puudu turvaelemendidki. «Et nendega oleks lihtne arveldada, on P.A.I-de ja euro kurss 1:1,» sõnas ta.


P.A.I-sid saab endiselt teenida vabatahtlikku või kogukonna heaks tööd tehes.
Eidemiller selgitas, et praegu on võimalik P.A.I-sid kasutada Paide kogukonnakeskuses näiteks vanamaterjali ostes, koolitustasude eest makstes, Welopargist rattaid laenutades.
Täna kell 15 algaval Wabalinna visioonipäeval esitleb ühendus Weissenstein uut raha linnarahvale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles