Rakvere Kalev korraldab sünnipäevaks võimlemispeo

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi korraldas Rakvere Kalev suure võimlemispeo Rakvere teatris.
Viis aastat tagasi korraldas Rakvere Kalev suure võimlemispeo Rakvere teatris. Foto: Arvet Mägi

Rakvere spordiselts Kalev saab tänavu 95aastaseks, ümmargust sünnipäeva on kavas tähistada suure võimlemisgalaga, mis toimub oktoobris. Samal moel märgiti ära ka Rakvere Kalevi 90. sünnipäev.

“Harrastusvõimlemine on Eesti spordiseltsi Kalev tegevuses üheks prioriteediks ning muutunud aastatega järjest populaarsemaks harrastuseks,” ütles Kalevi juhatuse esimehe kohusetäitja Peeter Maspanov. Ta lisas, et Kalev on massvõimlemisüritusi korraldanud juba 20 aastat ja need on muutunud populaarseteks võimlemispidudeks. Tänavu tahaksid Kalevi juhid siduda võimlemise suure reklaamürituse Rakvere Kalevi võimlemispeoga.

Kalevi võimlemise rek­laam­üritust on korraldatud igal aastal erinevas linnas. Eelnevatel aastatel on Eesti spordiselts Kalev koostöös võimlemistreenerite klubiga Katrek võimlemist reklaaminud Valgamaal, Haapsalus, Võrus, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Paides, Saaremaal. “Meie soov on näidata, kui palju on eesti võimlemine edasi arenenud ning anda ülevaade eesti tipprühmade võimlemisoskustest. Tahame tutvustada ja propageerida võimlemist kohalike treenerite ja kooli kehalise kasvatuse õpetajate seas ning seeläbi tuua uusi rühmi võimlemise juurde,” rääkis Maspanov.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on Rakvere Kalev väärikas spordiselts. “Seltsi aastapäeva tähistamine võimlemispeoga pakub kauneid emotsioone nii osalejatele kui pealtvaatajatele,” arvas linnapea.
Võimlemispäeva toimumise ajaks on valitud oktoober, et eelkõige rikastada kohalikku kultuurikalendrit omanäolise üritusega, kuna suurem turismihooaeg on lõppenud ja paljud välisesinemised läbi saanud. Kui viis aastat tagasi peeti võimlemispidu Rakvere teatris, siis tänavu pole koha suhtes otsust veel langetatud, kaalumisel on ka spordihall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles