Pärt kingib osa miljonist Rakvere muusikakoolile

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Peeter Langovits.

Kultuuriministeerium tegi eile valitsusele ettepaneku premeerida kirjanikku ja tõlkijat Ellen Niitu, helilooja Arvo Pärti ja näitleja Aarne Üksküla riiklike kultuuripreemiatega pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest. Nii Pärt kui Üksküla andsid Postimehele teada, et annetavad miljonikroonise preemiaraha heategevuseks.


"Ma võtan selle preemia tänuga vastu ja olen otsustanud kinkida mulle määratud rahasumma kahele muusikakoolile konkreetseks otstarbeks. Nimelt vajalike muusikainstrumentide muretsemiseks," ütles Pärt. "Need koolid on minu sünnilinna Paide muusikakool ja Rakvere muusikakool, linn, kus ma üles kasvasin ja muusikaõpingutega alustasin. Ma oleksin tahtnud neile mõlemale juba varem suuremat tähelepanu pöörata, aga siiani ei ole see õnnestunud. Nüüd ma teen seda heameelega."



"Juba see, et meie kooli vilistlane Arvo Pärt mulle mõni päev tagasi helistas, oli suur üllatus," ütles Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske. "Olen äärmiselt liigutatud ja usun, et oskame seda kasutada Rakvere muusikaelu hüvanguks."



Konkreetsetest summadest ei ole veel juttu olnud, küll aga kinnitas Peäske, et põhirõhk pannakse löökpillide ostmisele peagi avatava löökpilliklassi tarvis.



"Meil tegutseb ka Virumaa Kammerorkester, kellele oleme tahtnud osta korralikud noodipuldid," lisas Toivo Peäske.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles