Rakveres asutati Tark Maja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepingule kirjutasid teiste seas alla ka Tallinna ülikooli rekotor Rein Raud (paremal) ja Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm (vasakul).
Lepingule kirjutasid teiste seas alla ka Tallinna ülikooli rekotor Rein Raud (paremal) ja Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm (vasakul). Foto: Arvet Mägi

Eile allkirjastasid Tallinna ülikool, AS Erahariduskeskus, Rak­vere linn, Lääne-Viru Oma­valitsuste Liit ja SA Lääne-Viru Arenduskeskus sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus asutamise dokumendid.


Kompetentsikeskus ehk nn Tark Maja koondab Tallinna ülikooli Rakvere kolledži direktori Kalle Karroni sõnul ühte füüsilisse ruumi erinevad organisatsioonid, kuid samas toimib see ka ühendava võrgustikuna.



"Ülikoolid saavad oma oskuskeskuste­na tegutsevate kolledžite kau­du kohalikule elule lähe­male ning näiteks koostöös maakondlike arenduskeskustega kompleksselt toetada alus­tava ettevõtte inkubatsiooni, pakkudes harjutuspinda, nõustamist, koolitust, projektitaotlusabi, mentorlust. Meie soovime loodava sihtasutuse kaudu kohapealset koostegevust ergutada," rääkis Karron.



Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm ütles, et on ülim aeg lõpetada rääkimine deklaratiivses kõneviisis ja asuda te­gutsema maakonna arengule mõeldes.



"Maakonna tugistruktuurid ei suuda juba täna rahuldada piisavalt hästi ettevõtjate vajadusi, homsest rääkimata. Ühiselt panustades on meist rohkem kasu piirkonna ettevõtlusele," lausus ta.



Tallinna ülikooli rektor Rein Raud, kompetentsikeskuse idee üks algatajaid, tundis heameelt, et lõpuks on jõutud sihtasutuse asutamiseni, sest andekatele inimestele peab tagama võimaluse enese arendamiseks.



Lisaks asutajatele on sihtasutuse töösse partneritena kaasatud Lääne-Viru rakenduskõrgkool, Tallinna tehnikaülikool, Lääne-Viru maavalitsus, Lääne-Virumaa keskraamatukogu, Rakvere lihakombinaat ja AS Betoonelement.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles