Rakvere alistas veerandfinaali avamängus kindlalt Kalevi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Meistriliigas algasid täna play-offid, kui veerandfinaali avamängus kohtusid omavahel Rakvere Tarvas ja Tallinna Kalev. Rakvere võitis kindlalt 94:76.

Võitjate parimad olid Kaspars Cipruss 20 punkti ja 14 lauapalliga, Rinalds Siršnins viskas 20 punkti ja andis 9 korvisöötu. Kalevile tõid Brandis Raley-Ross ja Mihkel Kurg mõlemad 17 punkti, kuid kahe peale visatud 34 punktist 29 kogunes nende kontosse avapoolajal.

Tarvas - Kalev

Tarva algkoosseis: Umbraško, Siršnins, Hallik, Cipruss, Dorbek

Kalevi algviisik: Roos, Kurg, Fedorchuk, Shaw, Raley-Ross

13:11

Kui esimene veerand jõuab poole peale, on Tarvas heastanud kobava alguse ja teinud 9:1 spurdi.

18:12

Mängitud on kuus minutit ning Janis Vahteri tabava kolmese järel võtab Kalev aja maha. Tarvas on tabanud viiest kolmesest neli.

18:18

Mõttepausist on abi, sest Mihkel Kurg tabab omakorda kaks kolmest ja viik tablool.

22:25

Esimene veerand läbi

Koos avaveerandi lõpusireeniga tabab Ivar Tulit kahese ja Kalev on esimese veerandaja kolme punktiga võitnud. Mihkel Kurg on toonud 9 punkti, Tarva parimad on Martin Dorbek ja Kaspars Cipruss 6 punktiga. Rinalds Siršninsil on koos juba 4 korvisöötu.

30:25

Teise veerandi alustuseks teeb Tarvas aga kohe kiire 8:0 spurdi.

40:33

Kui teist veerandaega jääb mängida 4 minutit, hoiab Tarvas pidevalt kerget initsiatiivi ja 5-6 punktist edu.

47:40

Esimene poolaeg läbi

Tarvale on Siršnins ja Cipruss toonud 12 punkti, esimene andnud lisaks ka 6 korvisöötu. Kalevi eest on Brandis Raley-Ross visanud 15 ja Kurg 14 punkti, Aleksei Fedorchuk on võtnud 8 lauapalli.

62:49

Kui kolmandat veerandit on mängida veel kolm minutit, käristab Tarvas vahe juba üle kümne punkti ja hakkab vaikselt eest libisema.

68:51

Kolmas veerand läbi

Kaspars Cipruss on kolme veerandajaga visanud 16 punkti ja võtnud 10 lauapalli. Martin Dorbeku arvel on 14 punkti.

Avapoolajal Kalevi parimad olnud Kurg ja Raley-Ross ei toonud kolmandal veerandil punktigi.

81:61

Kui mängida jääb alla viie minuti, on Rakvere edu juba 20 punkti.

94:76

Mäng läbi!

Põhiturniiril kolmanda koha saanud Rakvere Tarvas ja kuuendana lõpetanud Tallinna Kalev on tänavu omavahel kohtunud neljal korral ning kolm korda on peale jäänud Tarvas ning ühel korral Kalev.

Kui kolm esimest kohtumist lõppesid Andres Sõbra hoolealuste võiduga, siis viimases omavahelises mängus andsid tallinlased tormihoiatuse, kui lahkusid Rakverest napi 66:65 võiduga, vahendab basket.ee.

Tallinna Kalev lõpetas põhiturniiri viie järjestikuse võiduga, kui nende paremust tunnistasid, Rakvere, TTÜ, Valga, Pärnu ja Piimameister Otto/Rapla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles