Kohus mõistis Virumaal inimese surnuks peksnud ja pussitanud mehele pika vangistuse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohtu tänase otsusega tunnistati 29-aastane Jaan Korka süüdi tapmises ning karistati 9-aastase vangistusega.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning karistuse kandmise alguseks loetakse 9. jaanuari 2011, teatas kohtu pressiesindaja.

Sama otsusega tunnisti süüdi ka 29-aastane Marek Vainokivi ning mõisteti talle karistuseks 2 aastat vangistust. Mõistetud vangistus on suurendatud eelmise otsusega mõistetud ja ärakandmata karistuse osa võrra ja lõplikuks liitkaristuseks on mõistetud 2 aastat 4 kuud vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning karistuse kandmise alguseks loetakse 12. jaanuari 2011.

Korkalt ja Vainokivilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluskulud.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. Otsusele saab esitada apellatsiooni.

Jaani süüdistati selles, et ta 8. jaanuaril 2011 hommikusel ajal koos Marekiga peksis Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas asuvas kortermajas rusikate ja jalgadega 1983. aastal sündinud meest. Jaan lõi teda puuhaluga korduvalt pähe ja noaga kõrri, põhjustades kannatanu surma.

Jaan sai süüdistuse teise inimese tapmises. Marek sai peksmise eest süüdistuse teisele inimesele raske tervisekahjustuse tekitamises, millega põhjustati oht elule.

Viru maakohtus 2. aprillil 2012 toimunud kohtuistungil palus prokurör Korkale karistuseks 10 aastat vangistust, Vainokivile 4 aastat ja 6 kuud vangistust, mida suurendada eelmise otsusega mõistetud ja ärakandmata karistuse – 4 kuud vangistust – võrra ja liitkaristuseks mõista 4 aastat ja 10 kuud vangistust. Korka kaitsja palus kaitsealuse tegevus ümber kvalifitseerida karistusseadustiku paragrahvi 115 järgi (ehk provotseeritud tapmine). Vainokivi kaitsja leidis, et tema kaitsealuse süü karistusseadustiku paragrahvi 118 punkti 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises pole tõendatud ja palus ümberkvalifitseerimist paragrahvi 121 järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles