Rakvere Lihakombinaat noolis auhindu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidu toonud Rakvere Lihakombinaadi toode.
Võidu toonud Rakvere Lihakombinaadi toode. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti Parim Toiduaine 2012” konkursi võitis Rukkileivakattega ahjukael (AS Rakvere Lihakombinaat). ”Eesti Parim Toit Tervisele” on Lihaveise-grillvorst lambasooles (AS Rakvere Lihakombinaat), ”Eesti Parim Mittealkohoolne Jook” Ananassi-vaarika maitsega 4-viljamahl (Kadarbiku Köögivili OÜ) ja “Eesti Parim Alkohoolne Jook” Põltsamaa Tõmmu 2003 (AS Põltsamaa Felix).

Autasud parimatele tootjatele anti üle Toiduainetööstuse Aastakonverentsil. Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab kaheksateistkümnendat korda toimunud tootekonkurss selle elujõulisust ja vajalikkust. „Meie ettevõtted tabavad väga hästi tarbijate arenevat maitset ja ootusi ning suudavad aastast aastasse jätkuvalt pingutada ning värskeid uudistooteid välja pakkuda. Investeeringud tootearendusse on meie tööstusharus märkimisväärsed ning selle eest peab eestimaiseid toidutootjaid tunnustama,“ kommenteeris Sirje Potisepp.

“Eesti Parima Toiduaine” konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.

Esimest korda tootekonkursi ajaloos hindas uudistooteid Eesti Peakokkade Ühenduse ja toidublogijate žürii. Peakokkade kuldmärgid andis üle Eesti Kulinaaria Assotsiatsiooni juhatuse liige Aivar Hanson ning nendega pärjati järgmisi tooteid:

Peakokkade lemmik „Eesti Parim Toiduaine 2012“ konkursil oli BRIIS Vürtsikilu filee (DGM Shipping AS), lemmik „Eesti Parim Toit Tervisele“ Tere Natural vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt (Tere AS), „Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook“ Pai smuutide sari (Põltsamaa Felix AS) ja „Parim Alkohoolne Jook“ Põltsamaa Tõmmu 2003 (Põltsamaa Felix AS).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles