Tartu Maraton jõuab enam kui 6 miljoni inimeseni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ETV spordiajakirjanik Lembitu Kuuse.
Pildil ETV spordiajakirjanik Lembitu Kuuse. Foto: Lauri Kulpsoo.

Tänase seisuga kantakse Baltikumi suurimat suusamaratoni üle kokku viies riigis ja hinnanguliselt jõuab see ligi 6 miljoni inimeseni.

Eesti Televisiooni poolt toodetud ülekanne jõuab lisaks kodumaale Rootsi, Norra, Soome ning Ukraina kanalitesse. Ükski siinne maraton ei ole varem nii laia tähelepanu pälvinud.

Klubi Tartu Maraton juhatuse esimehe Indrek Kelgu sõnul on välismaalaste huvi siin võistlemise vastu suur. «Nüüd saavad nende poolehoidjad omas kodus kaasa elada,» räägib Kelk. Lisaks on tema hinnangul tegemist ka suurepärase tutvustuskampaaniaga, millest võidab nii Tartu Maraton kui
kogu piirkond. «Usun, et turismi seisukohast on tegemist väga tänuväärse ettevõtmisega,» lisab peakorraldaja.

Tulu regioonile tervikuna näeb ka SA Tartumaa Turism juhataja Kaja Allilender, kelle sõnul on inimeste informeerimisel teleülekannetest palju kasu. «Reisisihtkohta valides eelistatakse positiivselt meelde jäänud paiku. Teleülekanne suurelt rahvaspordiürituselt töötab kindlasti meie kasuks,» räägib Allilender.

Tartu Maraton sõidetakse 15. veebruaril ja sellel osaleb suusatajaid 22 riigist. Kaugemad tulijad pärinevad näiteks Kanadast, USA-st ja Jaapanist.
Arvuliselt kõige rohkem välismaalasi saabub Soomest, Norrast ja Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles