Eesti Post avas Rakveres uue kandekeskuse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti uus kandekeskus Rakveres.
Eesti Posti uus kandekeskus Rakveres. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Post avas Rakveres Laada tänavas uue kandekeskuse, sealses kliendisaalis saab kätte postipakid ja tähitud saadetised, samuti asuvad seal nüüd nimekapid.


Varem Rakveres Rohuaia tänavas asunud kandekeskus kolis jaanuaris uutesse ruumidesse Laada tänavas. Siis hakkas seal tegutsema postivahetuspunkt ning kirjakandjad said uued ja ajakohasemad ruumid.


Eelmisel esmaspäeval avati samas hoones ka kliendisaal, kus väljastatakse Rakvere linna ja selle ümbruse klientidele tähitud kirju, postimüügi- ja postipakke.

Samuti asuvad seal nüüd nimekapid, kuhu tuleb nende inimeste post, kes on Eesti Postiga sõlminud vastava lepingu.

Rakvere kandekeskuse juhataja Imbi Tootsi sõnul oli kolimine vajalik eelkõige seepärast, et parandada töötajate töö- ja olmetingimusi.

Ta selgitas, et kandekeskusest väljub Rakvere linna ja selle ümbruse postikanne. Kliendisaalist saavad inimesed kätte registrisaadetised, näiteks postipakid ja tähitud kirjad, mis varem väljastati Tallinna tänava postkontorist.

Imbi Toots palus Eesti Posti nimel klientidelt võimaliku väikese segaduse pärast vabandust: "Praegu on üleminekuperiood. Osa kliente saab saadetised kätte veel Tallinna tänavalt."

Iga klient peab juhinduma sellest, milline aadress on märgitud kutsele.

Kõigil klienditeenindajatel on palutud klientidele, kes vanast harjumusest Tallinna tänava postkontorisse lähevad, anda asjalikke selgitusi muutuste kohta. "Eesti Post teeb enda poolt kõik, et kliendid oleksid rahul ja harjuksid muutustega," kinnitas Toots.

Postisaadetisi väljastatakse uues kliendisaalis eelkõige seepärast, et see tagab parema töökorralduse.

"Nii on üks ühine kandekeskus: postisaadetised tulevad siia ja siit saab need ka väljastada, varem pidime need mitu korda päevas transportima Tallinna tänavale," selgitas ta.

Töötajad rahul
Vastutav postitöötleja Tiina Juurmann ütles, et uude kohta kolimisega on töötingimused tunduvalt paranenud. "Siin on ruumid soojemad, kui olid Rohuaia tänavas."

Paranesid ka olmetingimused, nüüd on olemas töötajatel korralikud riietuskapid, mis varem puudusid.
Kirjakandja Teesi Urb oli samuti uute töötingimustega rahul, kuid uues kohas sisseelamiseks vajas ta siiski pisut harjumist.

"Mõningad asjad on natuke teistmoodi, Rohuaia tänavas oli näiteks natuke rohkem ruumi. Enne ei olnud aga korralikku söömispaika ja riietusruum kui selline puudus. Väga hea, et need nüüd olemas on," lausus Teesi Urb.

Kliendid pisut segaduses
Reedel postipaki järel käinud Igori sõnul sai tütar hiljuti kutse postisaadetisele järele tulla Tallinna tänavasse, tema ise aga Laada tänavasse, see tekitas segadust.

"Kutse peal oli küll kirjas, kuhu saadetisele järele tulla, kuid üsna väikeselt," ei olnud ta rahul.
Ka postisaadetist sel nädalal kätte saamas käinud naist tabas üllatus, kui ta esmalt Tallinna tänava postkontorisse läks, kus selgus, et teeninduspunkt on kolinud.

"Klienditeenindaja juhatas, et minge N-Kaubamajja, ei saanud kohe sellest aru. Tuli teine inimene, selgitas küll ilusti, mis muutunud on," rääkis inimene, kelle ütlusel lahenes kõik hästi, kuid ta oodanuks lihtsalt avatumat suhtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles