“Teeme ära” raames korrastatakse linnalehmade karjamaa

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti mägiveised mullu Pärnu rannas.
Šoti mägiveised mullu Pärnu rannas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 5. mail toimuva järjekordse talgupäeva „Teeme ära“ raames teevad talgulised ettevalmistustöid Pärnu rannaniidul, kuhu oodatakse suvel taaskord mägiveiseid.

Pärnu linnavalitsuse teatel ehitavad talgulised karjaaia ja puhastavad karjatamisala mere toodud prügist.

„Selga peaks panema ilmastikule vastavad rõivad ja kindlasti peaks jalga panema kummikud,“ toonitas linnavalitsus pressiteates. „Kaasa võib võtta töökindad. Töövahendid on kohapeal.“

Talgulistele tutvustatakse Pärnu rannaniidu taastamise projekti „Urbancows“ (linnalehmad) ja pakutakse talgusuppi.

Talguliste kogunemispaik on Papiniidu tänava merega paralleelne lõik Papiniidu 29 vastas. Tööd kestavad 10-16.

Pärnu linnas Kesklinna, Mai, Raeküla ja Vana-Pärnu linnaosas paikneb Pärnu rannaniidu looduskaitseala. 375 ha suurusel looduskaitsealal on ligi 250 ha hooldust vajavaid poollooduslikke kooslusi, enamasti rannaniite.

2011. aastal sai positiivse rahastusotsuse LIFE+ Nature programmi projekt „Urbancows“ ehk Rannaniidu taastamine ja tutvustamine Pärnu linnas.

Projekti eesmärk on taastada Pärnu rannaniidu looduskaitseala rannaniidud, rannikulõukad ja kaitsealuste liikide elupaigad. Vaja on niit puhastada roost ja lõukad sinna kogunenud setetest, rannaniidu looduslik veerežiim taastada ja kaitsealuste liikide elutingimusi parandada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles