Laulupeotoimkond õpetab rahvatantse interneti kaudu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Suvise laulu- ja tantsupeo „Üheshingamine" toimkond on YouTube'i keskkonda aadressil

www.youtube.com/YhesHingamine

üles riputatud hulga rahvatantsude ja koorilaulude õpetusi, mis aitavad repertuaari paremini selgeks saada.


Eesti Päevaleht

kirjutab, et lisaks on loodud peo

blogi

ning kommuuniga suhtluskeskkonnas Orkut liitub uusi huvilisi.

Varasematel aegadel õpiti laulud selgeks vaid nootide ja tantsud paberil olevate kirjelduste abiga, viimased peod on toonud kaasa ka tantsuvideotega DVD-de levitamise rühmajuhtide hulgas. YouTube'i kasutamine on laulupidude ajaloos esmakordne.

2009. aasta laulu- ja tantsupeo „Üheshingamine" meediajuht Kristo Mäe, kes videod internetti riputas, ütles, et YouTube võeti kasutusele, sest laulupeo veebiküljel olevate õpetusvideote allalaadimine ja kasutamine oli tülikas. Juba on YouTube'is tantsu- ja lauluõpetusi külastatud üle 30 000 korra. „Mida enam ülevaatused liginesid, seda aktiivsem külastamine oli," meenutas Kristo Mäe.

Laulupeo muusikatoimetaja Ave Sopp ütles, et pelgalt noodivihik ei anna edasi seda, mida saab kogeda netist laulu vaatamisel ja koorijuhi selgituste kuulamisel. „Pealegi teeb see õppimise lihtsamaks," lisas Sopp. „Video abil saab koorijuht oma mälu värskendada," arvas poistekooride üldjuht Hirvo Surva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles