Koolinoorte moeturg – palju ilu vähese raha eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Jutu, et ilusaid asju saavad endale lubada vaid kröösused, lükkasid ümber Rakvere reaalgümnaasiumi noored, kes korraldasid kooli aatriumis heategevusliku moeturu, kus kaubaks läks õpilaste enda käsitöö ja seda taskukohase hinnaga.



Lisaks nägusatele aksessuaaridele sai endale soetada ka mõistliku hinnaga rohkem või vähem kasutatud rõivaid, jalatseid ja kotte.

Ürituse korraldajaiks olid Kerli Kustola ja Joanna Erm reaalgümnaasiumi 11. klassist. “Kuna oleme eelnevalt käinud laatadel müümas, aga Rakveres neid väga tihti ei toimu, tulime mõttele, et võiks ju ise korraldada,” rääkis Kerli Kustola moeturu ideest.

Seekordne õpilasturg toimus esimest korda, kuigi mõte on korraldajate sõnul neil peast läbi käinud ka varem. Suvel juba kaks korda peetud moetäikad andsid viimaks piisavalt inspiratsiooni, et konkreetse ürituseni jõuda.

Moeturule müüma tulid õpilased üle linna ning teistestki koolidest peale reaalgümnaasiumi. Turu uksed olid avatud aga kõikidele linnakodanikele.

Moeturule kauplema tulnuid oli korraldajate meelest ootuspäraselt.

“Kuigi alati võiks olla rohkem, oleks ebamugav ka see, kui kõik ei mahuks suhteliselt pisikesse kooli aatriumisse ära,” arvas Kustola.

Ostlemise vahepeal sai end kosutada tasuta joogivee ja muffinitega, mis koduselt maitsesid ning kiiresti huvilisi kogusid.

Laadale oli üles seatud ka heategevuslik riiete kogumise punkt, kuhu võisid oma üleliigseid ja kasutuna seisma jäänud riideid tuua kõik, kes neist müümise teel vabaneda ei soovinud. Kustola sõnul antakse riided edasi Lionsi klubile, kes edastavad need paljulapselistele peredele.

Üritust aitas korraldada Rakvere avatud noortekeskus koos Helen Heinsalu ja reaalgümnaasiumi huvijuhi Maria Kingsepaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles