Repliik: Keskmine naine

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Uuspõld
Katrin Uuspõld Foto: Arvet Mägi

Statistikaamet uuris Eesti naist ja selgus, et meie naiste tööhõive on Euroopa Liidu keskmisest kõrgem olnud kogu viimase kümnendi. Enamasti kasvab peres üks või kaks last, mis võrreldes teiste Euroopa riikidega on vähevõitu.



Keskmise Eesti naise (kes muide on 44aastane, 165 cm pikk ja kaalub 69 kg) päevas on viis ja pool tundi vaba aega – vaba aja hulk on aastatega pisut suurenenud. Ometi on kuulda, kuidas aega ei ole selleks ja teiseks. Jääb vaid imestada, kuidas meie esiemad jõudsid mitu last üles kasvatada, tööd vihtuda, hea välja näha ja seltskondlik olla.

Praegune aeg on ju naise kasuks: kodumasinad hõlbustavad ja kiirendavad toidu valmistamist ning kodu korrastamist. Aga aega justkui ikka napiks. Uuring selgitas välja, et rohkem aega kulub naistel niisama olemisele ehk passiivsele puhkusele ning meelsasti veedavad naised vabad hetked arvuti ees.

Nii et ööpäevas on jätkuvalt 24 tundi ja see, mida me oma vaba ajaga teeme, oled sa mees või naine, on igaühe enda valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles