Väike-Maarjas peeti koolikonverentsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja gümnaasium.
Väike-Maarja gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

5. mail 1995. aastal sai Väike-Maarja keskkoolist Väike-Maarja gümnaasium. Kooli nimemuutuse päeva tähistatakse igal aastal koolikonverentsiga.




Seekordse konverentsi teemaks oli valitud “Teadused”. Kuulati kuut väga huvitavat ning hästi ette valmistatud esitust. Kolmanda klassi õpilased Kaisa Kangur ja Kristjan Kilk olid uurinud, milleks kasutavad õpilased iga päev arvutit ja internetti. Tuli välja, et enim kasutatakse internetti suhtusportaalide külastamiseks, neist populaarseim on Facebook.

Viies klass seevastu astus üles ühistööga, selgitamaks, miks on Väike-Maarjat ikka peetud tormide pealinnaks. Tsiteeriti staažikat klimatoloogi Ain Kallist, kelle sõnul mõjutavad siinseid torme enim Pandivere kõrgustiku kliima eripärad ja et Eesti külmapoolus on Jõgevalt Väike-Maarja poole nihkund.

Keemia kasutamisest kodustes tingimustes rääkisid üheksandikud, täpsemalt keskenduti hõbeda puhastamisele.

Konverentsi kõige vanem esineja, 11. klassi õpilane Kätlin Kaare oli uurinud kodukooli õpilasi, et aru saada, kuidas mõistavad koolilapsed kõnekäändusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles